Verslag tot zaterdag 28/6, Palm Springs

De vlucht naar Las Vegas verliep zeer voorspoedig. Geen douaneproblemen. We moesten zelf een auto uitzoeken e instructie? ho maar. Meteen met de auto, vermoeid, Las Vegas in. Die avond nog een casino bezocht.

Vrijdag.

Boodschappen. Wennen aan de auto. Allerlei spullen voor het kamperen gekocht en die middag de stad weer in. Wil vergokte haar eerste dollar aan allerlei machines. Voor Rutger valt er geld te verdienen met basketballen en daarbij hoge puntenaantallen te scoren. Die avond al een prachtige show meegemaakt: Circe du Soleil bij MGM. Lekker om binnen allerlei dingen te doenm want buiten is het bloedheet.

Zaterdag

Naar het Nationaal Park Zion. Toen we in Springdale aankwamen was net de voetbalwedstrijd tegen Rusland begonnen. Met 6 Nederlanders zaten we in een sportbar te jijken met een groep Amerikanen. Ook hier leeft het, merkten we al in Las vegas. Na de match het park in. Met een shuttle werden we vervoerd naar diverse plekken waar je kon wandelen. Dat hebben we dan ook twee maal gedaan. Langs een riviertje en naar een meertje, wat hoger gelegen. Prima Amerikaans gegeten.

Zondag

Door Zion naar Page, vandaar naar de Grand Canyon. Wil reed  een groot deel van de route. Heerlijke auto, ruim, airco, automaat en cruise control. (Jan Kees heeft ons later uitgelegd hoe we die moesten  gebruiken.) Rond 6 uur waren we op de camping waar Jan Kees en Alie druk bezig waren met het opzetten van de tent en we uitbundig begroet werden door Bo en Julia. Op het gedeelte van de site van Jan Kees zal er ook wel een en ander te lezen zijn over de gezamenlijke ervaringen.

Maandag

Lekker rustig. praten met elkaar en spelen met de kids. Leuk om een streekmuseum te bekijken en te zien hoe men hier zoiets opzet. En een terrasje met een groot glas Budweiser.

Dinsdag

Weer een dag met veel verrassingen. Sedonia met een Statepark rond een snelstromende rivier met een groot aantal badderende mensen als een Duinrell in de natuur. Glijdend over gladde rotsen, kopje onder in diepe gaten. Met Jan Kees nog een 1,5 uuur wandeling gemaakt in de hitte, zonder schaduw in een prachtig rotsgebied. Geweldig alle kleuren. Geweldig de sfeer van het land. We wennen goed aan de warmte. In het begin last van droge ogen door wind en warmte, maar ook daarop stelt het lichaam zich in.

Woensdag

Met Alie een lange trip gemaak naar het woongebied van de Hopi-indianen. Boven op rotsplateaus hadden ze hun huizen. Een grote vlakte rondom. Geen foto’s noch aantekeningen van het verhaal van de gids, die overigens weinig zin had om haar verhaal te vertellen. Wat dat betreft was deze indiaanse geen echte, vriendelijke amerikaan.

Donderdag

Tenten afbreken. Route 66! Wil in de stoel in de beroemde barbershop van Seligman. Leuk de cultuur van toen hier en daar te zien herleven. Noorse motorrijders allemaal op een nieuwe Harley die in een groep de Route 66 van L.A. naar Chicago reden. In Needels een motel met zwembad. Overheerlijk en genieten met de kids.  De route voerde ons die dag door snikhete woestijngebieden en ook door het Westernplaatsje Oatman, met wilde ezels, saloons, en het hotel waar Clark Gable (Gone by the wind) zijn bruidsnacht doorbracht in de 30er jaren.

Vrijdag

Het eindpunt van deze dag, een motel in 29Palms, was een beetje een afknapper. Niet erg schoon. Gelukkig een goed bed, dus lekker geslapen. Het was weer een woestijndag, voor een groot deel langs Route 66. In 29Palms is een enorme basis van de U.S.Marines. Het barst hier dan ook van kappers die gespecialiseerd zijn in Navycut. De weg naar 29Palms was zeer leeg. Allerlei verlaten gebouwen, restaurants en pompstations. Op een kruispunt was nog een pomp open, maar verder alleen automaatdrinken en helaas geen koffie. De pomphouder droeg duidelijk zichtbaar een pistool. Vanwege de eenzaamheid, indianen ander gespuis wat hier verder niets te zoeken heeft behalve wellicht reizigers met panne?

Zaterdag 28/6

Zo slecht als het vorige motel, zo goed is deze. Eentje van een keten. En internet gratis in de plaatselijke bieb. We zitten nu in Palm Springs. Gisteavond hebben we nog een lange tocht gemaakt door het Joshua Tree Nationaal Park. Met een wandeling naar de Hidden Valley en een zonsondergang die de rotsen prachtig kleurde. Vanmorgen begonnen met een duik in het zweembad van het motel (dat maakte weer wat goed) en na tanken vanwege de lange tocht door een woeste streek, door het Nationaal Park  naar Palm Springs. Eeen enorme oase, veel groene grasvelden, water kennelijk in overvloed (van de Coloradoriver?) en in winter vol met pensonadoos. Je merkt dat je al dicht bij Mexico zit. Het Spaans kom je steeds vaker tegen. Wat ons opvalt aan dit land, waarvan je weet dat het groot is, dat ook in kleine zaken alles groot is. Het gas bier (prima), de broodjes gezond, de bakken koffie, maar ook het formaat van de amerikaande buiken.  Morgen weer verder. Wordt vervolgd want onze tijd op de computer is op.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: